3. Dikyamaç Köyü Kültür, Sanat Ve Yaşam Tarzı Festivali Yapıldı

3.Dikyamaç Köyü Kültür, Sanat ve Yaşam Tarzı festivali, ilçemiz ve Dikyamaç Köyünden geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Bu yıl üçüncüsü yapılan festivale Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu,  Dikyamaçder başkanı Prof. Dr. Maksut Coşkun, siyasi parti temsilcileri, köy muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dikyamaç Köyü Kalkındırma, Eğitim, Kültür, Sanat, Turizm ve Müze Geliştirme Derneği tarafından düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Dernek başkanı Prof.Dr. Maksut Coşkun ve protokol mensupları tarafından yapılan açılış konuşmalarının ardından,  program kapsamında Arhavi Belediyesi folklor gösterileri, yöresel sanatçıların verdiği konserler ve çeşitli yöresel yarışmalar festivale katılan konuklar tarafından ilgi ile takip edildi.

Programda ayrıca Dikyamaç Köyü Yaşam Tarzı Müzesi de protokol mensupları ve vatandaşlar tarafından gezildi.

Dikyamaç Köyü Kültür, Sanat ve Yaşam Tarzı Festivali; Dikyamaç köyümüzde bulunan ve bölgenin ilk ve tek yaşam tarzı müzesi olan Dikyamaç Yaşam Tarzı müzesinin müzenin tanıtımını yapmak, Laz kültüründe yer alan ve yöre halkı tarafından değişik amaçlarla kullanılan alet ve  eşyaların gün yüzüne çıkmasını sağlamak ve bu eserleri topluma kazandırmak, kültürel kopmaları önlemek ve bu zenginliğin yaşatılmasını sağlamak, kültürel amaçlı el sanatlarının gelişmesini ve yaşatılmasına katkı sağlamak, yöre halkının geleneksel yaşam konusunda farkındalık oluşturmasına destek olmak, el sanatları alanında profesyonel veya amatör olarak faaliyet gösteren sanatçılara destek olmak, geleceğin sanatçılarının el sanatlarına yönlenmelerini özendirmek, eskiyi kullanarak yeni kullanım alanı oluşturmak ve halkımızın  müzelere ilgisini çekmek amacıyla gerçekleştirilmektedir.