Sivrisinek, Kene ve Vampir Kelebeğe Karşı İlaçlama Çalışması Yapıldı

Arhavi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından sıcaklığın artması ile birlikte üremeye başlayan haşerelerin önünü almak ve larva oluşumunu engellemek amacıyla ilaçlama çalışması başlatıldı.

Sıcaklığın artması ile birlikte üremeye başlayan sivrisinek ve karasinek başta olmak üzere kene ve vampir kelebek oluşumunun önünü almak, yumurtlama ve larva oluşumu önlemleri için sulak yerlerde ilaçlama çalışması yapıldı.

Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu’nun talimatlarıyla Arhavi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından larvasit ilaçlama çalışmaları ilçe genelinde bulunan kanallarda ve sulak alanlarda yapılıyor.

Tüm tahliye kanalları, larva üretimi olabilecek gübre yığınları ve çöp toplama alanlarında yapılan ilaçlama çalışmaları, Haziran ayından itibaren ULV Sisleme Aracı ile haşerelerle mücadele çalışması devam edecek.