Cumhuriyetimizin 96. Yılı İlçemizde Coşkuyla Kutlandı

29 Ekim 1923 yılında nice zorluklarla ilan edilen ve Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Benim en büyük eserim’’ diye nitelendirdiği Cumhuriyet, 96. yılında tüm yurtta olduğu gibi İlçemiz Arhavi’de de coşku ile kutlandı.  Spor salonundaki program, İlçe Kaymakamı Fatih Dülgeroğlu, Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu, Garnizon Komutanı Ali Türközü, İlçe Emniyet Müdürü  Sefer Yerebakan, İlçe Jandarma Komutanı  Engin Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslanoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Tosun, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına 28 Ekim tarihinde Arhavi ilçe merkezindeki Atatürk Anıtı’na protokol üyelerinin çelenk sunması ve saygı duruşu ile başlanırken, programa bugün İlçe Spor Salonu’nda yapılan ve ilçe protokol mensupları, tüm ilçe okul müdürleri, öğretmenleri, öğrencileri ve ilçe halkının yoğun katılımıyla gerçekleştirilen törenle devam edildi.

İlk olarak Kaymakamlık makamında İlçe Kaymakamı Fatih Dülgeroğlu, protokol sırasına göre tebrikleri kabul etti. Ardından protokol mensupları, öğrenciler ve vatandaşlarla birlikte kutlama programının yapılacağı İlçe Spor Salonu’na geçildi. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Kaymakamı Fatih Dülgeroğlu’nun konuşması ile devam etti. Ardından öğrencilerin sunduğu, günün anlam ve önemini anlatan gösteriler katılımcılar tarafından büyük bir coşkuyla takip edildi.

Akabinde kültürel faaliyetlerde dereceye girip başarı gösteren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Öğrenciler ödüllerini sırası ile protokol mensuplarının ellerinden aldılar.  Halk oyunları gösterisinin ardından tören son buldu.