Gaziler Günü Tören ve Etkinliklerle Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemiz Arhavi’de gerçekleştirilen anma programı ile icra edildi. Törene ilçe protokolünün yanı sıra gazi ve gazi yakınları ile vatandaşlar katıldı.

İlçemiz Atatürk anıtı önünde gerçekleştirilen programda İlçe Kaymakamı Burak Çimşir, Belediye Başkanı Turgay Ataselim, Arhavi Garnizon Komutan Vekili Albay Hüseyin Ekşioğlu Arhavi Askerlik Şubesi Başkanı Zafer Akkavak ve ilçe protokolünün yanı sıra, kamu kurum amirleri, polis ve asker gazilerimiz ve gazi yakınları ile öğrenciler ve vatandaşlar yer aldı.

Tören ilçe kaymakamlığı, ilçe garnizon komutanlığı ve belediye başkanlığı çelenkleri Atatürk Anıtı’na konulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklâl Marşı okundu. Günün anlam ve önemini içeren konuşmayı Askerlik Şubesi Başkanı Zafer Akkavak gerçekleştirdi.

Atatürk Anıtı önünde yapılan programın ardından, protokol üyeleri, gazi ve gazi yakınları ile şehit yakınlarının katılımıyla Liberta Restoran’da Gaziler Günü onuruna verilen yemek programında bir araya gelindi.