Başkan Turgay Ataselim, Yeni Su Alma Yapısında Yürütülen Çalışmaları İnceledi

İlçemizin içme suyu sorununu kalıcı olarak çözmek amacıyla başlatılan Yeni İçme Suyu Havzası çalışmaları hız kesmeden devam ederken, Belediye Başkanımız Turgay Ataselim yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Bölgede iki ayrı noktada yürütülen çalışmalar kapsamında Çarkı Deresi güzergahı tesip bendi yapımının ardından maslak çalışmaları da hızla devam ediyor.

Ara vermeden yoğun bir şekilde yürütülen çalışmalar neticesinde bölgede 4 adet yapılması planlanan Maslakların 1.si tamamlanmış durumda olup, 2. Maslak %70 oranında tamamlanmış ve 3. Maslak’ın da temeli atılmış durumdadır.

Çalışmaların diğer bölümünde ise yol açma çalışmalarının ardından kaynak suyun alınacağı noktadan itibaren su borularının döşeme işlemleri yürütülüyor. Söz konusu çalışmalarda füzyon kaynak makinası kullanılmak suretiyle su boruları kaynak yapılarak hat döşeme çalışmaları özenle yürütülüyor.