24 Kasım Öğretmenler Günü Arhavi’de Tören ve Etkinliklerle Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü, Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmenlik” unvanının verilişinin 94. yıldönümünde tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemiz Arhavi’de de gerçekleştirilen tören ve etkinliklerle kutlandı.

24 Kasım Öğretmeneler Günü kutlamaları ilk olarak ilçemiz Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen çelenk sınma töreni ile başladı. Törene; Garnizon Komutanı Murat Balcı, Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytaç Akgümüş, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Kutlubay, İlçe Jandarma Komutanı Engin Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Temur, CHP Arhavi İlçe Başkanı Erkan Özyazıcı, İYİ Parti Arhavi İlçe Başkanı Faik Birol Atabek, Ak Parti İlçe Başkanı Remzi Gedik, MHP İlçe Başkanı Adil Hatinoğlu, Yeniden Refah Partisi Arhavi İlçe Başkanı Muhammet Uzuner, ADD Arhavi Şube Başkanı Emine Hekimoğlu, okul müdürleri, öğretmenler, kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlarken Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Atatürk anıtına sunulmasıyla devam etti. Toplu çekinilen fotoğraflarla Atatürk anıtı önündeki tören son buldu.

Atatürk anıtı önündeki programın ardından İlçe Kaymakamı Burak Çimşir ve protokol üyelerinin katılımıyla 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programının yapılacağı Bayraktar Kültür Merkezi’nde bir araya gelindi.

Bayraktar Kültür Merkezi’ndeki kutlama programı, baş öğretmen Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde istiklal marşımızın okunmasıyla başladı.

Daha sonra tüm öğretmenlerin katılımıyla “öğretmen marşı” okundu ve ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytaç Akgümüş tarafından günün anlam ve önemini içeren konuşma gerçekleştirildi.

Orhan Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programda okul öğrencileri tarafından sahnelenen tiyatro gösterisi katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi. Okullar arasında düzenlenen yarışmalarda derece alan öğrencilere protokol mensupları tarafından hediyeleri takdim edildi.  Müzik dinletisinin ardından topluca çekinilen fotoğraflarla 24 Kasım Öğretmenler günü kutlama programı son buldu.