Zabıta Ekipleri Kafe ve Lokantalarda Fiyat Etiketi Denetimi Yaptı

Fiyat etiketi yönetmeliğinde yapılan değişiklikler kapsamında ilçemizde yiyecek ve içecek hizmeti sunan iş yerlerinde Arhavi Belediyesi zabıta ekipleri tarafından denetim gerçekleştirildi.

Tüketicinin korunması ve piyasa gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan ve fiyat etiketi yönetmeliğinde yapılan değişiklikleri kapsayan kurallar çerçevesinde ilçemizde faaliyet gösteren ilgili işyerlerinde denetim gerçekleştirildi.

Yönetmelik kapsamında her gün yapılacak olan denetimlerde hizmetlerin özelliğine ve tüketiciye sunuluş biçimine göre tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge levha pano ve benzeri hizmetin sunulduğu iş yerlerinde, ayrıca lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan iş yerlerinde, iş yerlerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde olup olmadığı kontrol edildi.