Türkiye Çevre Haftası Kapsamında Kıyı Temizliği Yarışması Yapıldı

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 5-9 Haziran Türkiye Çevre Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında ilçemiz Arhavi’de balıkçı tekneleri kıyı temizliği yarışı düzenlendi.

Arhavi limanında düzenlenen programa Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu, il ve ilçe protokolü, kamu kurumlarının idarecileri, öğrenciler ve vatandaşların katılımı oldu.

Programda balıkçı tekneleri tarafından kıyı kesiminde çöp toplama yarışması yapılarak en çok atık toplayan balıkçılara ödülleri verildi. Ayrıca Türkiye Çevre Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece alan öğrencilere ödüller takdim edildi.

Etkinlik kapsamında ayrıca Hopa Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesine dahil edilen sahil güvenlik botunun tanıtımı yapıldı.