Çay Alım Evleri İçin Maske, Siperlik ve Dezenfektan Dağıtımına Başlandı

Yaş çay sezonunun açılmasının ardından çay üreticilerimiz çay hasadına başlıyor. Salgın nedeni ile alınan önlemler yaş çay hasadında da uygulamaya sokularak çay alım evleri için maske, siperlik ve dezenfektan dağıtımına başlandı.

Çay üreticilerimizi Covid- 19 Koronavirüs salgınından korumak amacıyla Arhavi Ziraat Odası, Arhavi Belediyesi ve ÇAYKUR Arhavi Çay Fabrikası ortaklığında çay alım evleri için çalışma başlatılıyor. Çalışma kapsamında 5 bin maske, 85 litre dezenfektan, 75 adet siperlik çay alım evlerine ulaştırılmaya başlandı.

Bu kapsamda Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu ve Ziraat Odası Başkanı Sadık Yıldızbayrak maske ve dezenfektan dağıtımı için bugün bizzat alımevi ziyaretinde bulundular.

Her çay alım evi için 1adet dezenfektan, 40 adet maske ve eksperlerin kullanması için 1’er adet siperlik dağıtımına Pazartesi günü itibari ile hız verilecek.