Mençuna Cup 12 Yaş Türkiye Tenis Şampiyonası, Festival Etkinlikleri Kapsamında Arhavi’de Başlıyor.

50. Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali sportif etkinlikler kapsamında Mençuna Cup 12 Yaş Türkiye Şampiyonası Yaz Kupası Tenis Turnuvası, Arhavi Belediyesi ve Arhavi Tenis Kulübü organizasyonunda Arhavi Tenis Kompleksinde 20-26 Temmuz 2024 Tarihleri arasında yapılacak.

Belediye Başkanımız Turgay Ataselim; Türkiye Tenis Federasyonun yıllık faaliyet programı kapsamında ve gözetiminde yapılacak olan tenis turnuvası ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında;

“Bu yıl 50. sini yapacağımız Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri arasına dahil ettiğimiz Mençuna Cup 12 Yaş Türkiye Tenis Şampiyonası ilçemiz için önemli bir organizasyon olacaktır. İlçemizde ülkemizin birçok farklı illinden genç sporcu kardeşlerimizi ağırlayacağız. Karadeniz bölgesinde tenis kompleksi olan ender ilçelerden biriyiz. Bu potansiyelimizi önümüzdeki dönemlerde Tenis sporunda Türkiye genelinde önemli ve büyük turnuvaları ilçemize getirmek için kullanacağız. Spor turizmine önemli katkı sunacak bu ve benzeri organizasyonlar ilçemize hem ekonomik hem de tanıtım adına ivme kazandıracaktır. 12 Yaş Türkiye Şampiyonası Tenis Turnuvası organizasyonu ilçemize ve ilimize hayırlı uğurlu olsun.” Dedi.

Turnuva Direktörü, Arhavi Tenis Kulübü Başkanı Ali Büyüklüoğlu turnuva hakkında konuştu.

Büyüklüoğlu; 50. Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali organizasyonu kapsamında yer alan 12 Yaş Türkiye Şampiyonası Tenis Turnuvasına Türkiye’nin her bölgesinden sporcular katılım sağlayıp ilçemize gelecekler. Bugün itibariyle 15 ilden 55 sporcunun turnuvamıza müracaatı oldu ve ilgi bir hayli yoğun olarak devam etmektedir.  Son kayıt tarihine kadar sayının artacağını düşünüyoruz. Arhavi’mizi Tenis sporunda bölgenin cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz. Teniz sporunu ilçemizin spor turizminde lokomotif branş olarak görmekteyiz. Bu kapsamda Tenis organizasyonları için Kulübümüze desteklerini esirgemeyen Türkiye Tenis Federasyon Başkanımız Cengiz Durmuş’a, Genel Sekreterimiz Serhat Altınel’e, MHK Başkanı Mehmet Şahin’e, Belediye Başkanımız Turgay Ataselim’e güven ve destekleri için kulübüm adına teşekkür ediyorum. Katılım sağlayacak olan tüm sporculara, antrenörlere ve hakem arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyoruz.” Dedi.