‘Yaya Geçidi Nöbeti’ Öğrencilerin Katılımıyla Gerçekleştirildi

‘Yaya Öncelikli Trafik Yılı’ kapsamında ülkemiz genelinde ve ilçemizde ‘Yaya Geçidi Nöbeti’ farkındalık etkinliği gerçekleştirildi. İlçemiz MNG İlköğretim Okulu öğrencilerinin katkılarıyla yapılan etkinliğe Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu da katıldı.

Boğaziçi Mahallesinde Garnizon Komutanlığı önündeki yaya geçinde gerçekleştirilen etkinliğe İlçe Kaymakamı Fatih Dülgeroğlu, Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu, Garnizon Komutanı Ali Türközü, İlçe Emniyet Müdürü  Sefer Yerebakan, İlçe Jandarma Komutanı  Engin Yılmaz ve MNG İlköğretim Okulu öğrencileri katıldı.

Trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen etkinlikte öğrencilerin açtığı pankartlar dikkat çekerken, trafik memurları eşliğinde broşürler dağıtılarak şoförler uyarıldı.

2019 yılının ‘Yaya öncelikli trafik yılı’ olarak hedeflenmesinden dolayı, yaya geçitlerinde yayalara tanınan yol hakkının, artık ışıksız kavşaklarda yaya yola adımını attığı an ilk geçiş hakkının her zaman yayalara verileceğini ve mesafe fark etmeksizin, arabanın kontağı çevirmeden ilk işin emniyet kemerini takmak olduğu belirtildi.