Ulukent Köyü Sakinleri ‘Pilarget Şenliği’nde Buluştu

İlçemiz Pilarget (Ulukent) Köyünde düzenlenen ve geleneksel hale getirilen Pilarget Şenliği, köy sakinleri ve ilçe halkının katılımıyla bir kez daha gerçekleştirildi. Kurban Bayramının üçüncü gününde düzenlenen etkinlikle yediden yetmişe köy halkı bir araya geldi.

Şenliğin organizasyonunu Pilarget Doğa ve Yaşam Derneği yaparken, etkinliğe Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu’nun yanı sıra CHP Arhavi İlçe Başkanı Erkan Özyazıcı, İYİ Parti Arhavi İlçe Başkanı Faik Birol Atabek, Köy Muhtarı Necati Canoğlu ve gencinden yaşlısına köy sakinlerinin katılımı oldu.

Gerek ilçemizdeki gerekse gurbetteki Pilarget’lilerin katılımı ile gerçekleştirilen şenlik, köyün eski ilkokul bahçesinde yapıldı. Şenlikte yöresel sanatçılar sahne alırken, katılımcılar horon kurarak eğlenceli anlar yaşadılar.

Ayrıca etkinlik kapsamında çevre bilincini geliştirme ve doğaya sahip çıkma konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Şenlik, yöresel yemek ve horonlarla devam etti.