Üniversiteli Gençlerden Sağlıklı Yaşam Ve Çevre Dersi

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yılı sebebiyle Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Arhavi Meslek Yüksekokulu ile Arhavi Gençlik Merkezi ortaklığında “Yaşam İçin Bir Sigara Kır” adlı sağlık ve çevre temalı etkinlik gerçekleştirildi. Arhavi Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen etkinliğe Arhavi Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Kemal Tatar, Arhavi İlçe Emniyet Müdürü ve emniyet personeli, Arhavi meslek yüksekokulu müdürü ve öğretim görevlileri,  Arhavi Gençlik Merkezi müdürlüğü personeli ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlik öncesi konuşma yapan Arhavi Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fikret Sözbilir, madde bağımlılığı konusunda gösterdikleri hassasiyet dolayısıyla öğrencilerini kutlarken katılımlarından dolayı kurum temsilcileri ve Arhavililere teşekkürlerini sundu.

Temiz Çevre İçin Kolları Sıvadılar!

İlçe merkezinde sigara bağımlılarının yere attıkları izmaritleri toplayan gençler ilçe halkı tarafından şaşkınlıkla izlenirken gençlerin sosyal sorumluluk bilinciyle yaptığı bu davranış vatandaşlar tarafından tebrik aldı.

Sigara Kırma Yarışı!

İlçe merkezinde yerlere atılan izmaritlerin toplanmasının ardından bağımlılara gönüllü olarak sigara kırdıran gençler bu konuda adeta bir rekabet yaşanmasını sağladı. Bir kişiyi bile bu zararlı alışkanlıktan kurtarmanın başarı olacağını dile getiren gençler sergiledikleri bu duyarlılıkla vatandaşlardan alkış topladı.

“Harap etti tütün beni, gidiyorum tutun beni”

Program sonunda ise madde bağımlılığı ile ilgili Arhavili iki vatandaş arasında yaşanan tütün temalı aşık atışması izleyenlerin ilgisini çekti. Okudukları manilerle sigara bağımlılığına dikkat çeken büyüklerin “Harap etti tütün beni, gidiyorum tutun beni” sözü katılımcıları hem güldürdü hem düşündürdü.