Sinek ve Larva Yuvaları İlaçlanıyor

Arhavi Belediyesi haşere ile mücadelede önlemlerini almaya devam ediyor. Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler tüm mahallelerde belirli bölgelerde ilaçlama faaliyetlerini sürdürüyor.

Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu’nun talimatlarıyla geçtiğimiz yıl da yapılan sinek ve larva ilaçlama çalışmaları ilçe genelinde bulunan kanallarda ve sulak alanlarda bu yıl da yapılmaya başlandı.

Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu yapılan ilaçlama çalışmaların olumlu sonuçlarının alındığını ve haşerelerle mücadele çalışmalarının belirli aralıklarla devam ettirileceğini belirtti.

Sıcaklığın artması ile birlikte üremeye başlayan sivrisinek ve karasinek başta olmak üzere kene ve vampir kelebek oluşumunun önünü almak, yumurtlama ve larva oluşumunu önlemek amacıyla üreme alanlarında ilaçlama çalışması yapılıyor.