Arhavi’de Gaziler Günü Tören ve Etkinliklerle Kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “Gazilik” unvanı ve “Mareşallik” rütbesinin verilişinin yıl dönümü olan 19 Eylül de kutlanan “Gaziler Günü”, ilçemiz Arhavi’de ilçe protokolü, gazi ve gazi yakınları ile vatandaşların katılımı ile kutlandı.

İlçemiz Atatürk anıtı önünde gerçekleştirilen programda Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu ve ilçe protokolünün yanı sıra, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, polis, asker gazilerimiz ve gazi yakınları ile öğrenciler ve vatandaşlar yer aldı.

Tören saygı duruşunun ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini içeren konuşmaların ardından ilçe kaymakamlığı, ilçe garnizon komutanlığı ve belediye başkanlığı çelenkleri Atatürk Anıtı’na konuldu.

Atatürk Anıtı önünde yapılan programın ardından, protokol üyeleri, gazi ve gazi yakınları ile şehit yakınlarının katılımıyla Loca Restoran’da Gaziler Günü onuruna verilen yemek programında bir araya gelindi.