Arhavi Genelinde Maske Denetimi Yapıldı

Son günlerde ülke genelinde ve özellikle ilçemizde meydana gelen korona virüs vakalarındaki artış nedeni ile önlemler arttırılmaya başlandı. İlçe genelinde denetimler sıklaştırıldı.

Korona virüsle mücadele kapsamında yeni alınan önlemler hayata geçirilerek, 81 il genelinde maske takma zorunluluğu getirildi. İlçemiz Arhavi’de de vatandaşlarımızın maske takma zorunluluğuna uyup uymadıkları yapılan geniş çaplı denetimlerle kontrol edildi.

İlçe genelinde başlatılan denetimlerde, Arhavi Belediye Başkan Vekili Birkan Uyanık, İlçe Emniyet Müdürü Sefer Yerebakan, İlçe Jandarma Komutanı Engin Yılmaz, İlçe Tarım Müdürü ​Hakan Aytolan, sağlık ocağı yetkilileri ve zabıta personeli yer aldı.

Denetimlerde maske takma zorunluluğuna uymayanlara ve maskelerini kurallara uygun şekilde takmayanlara idari para cezası uygulandı. Yetkililer bundan sonra denetimlerin sıklıkla uygulanacağını ve vatandaşlarımızın kurallara uymaları konusunda gereken hassasiyeti göstermeleri gerektiğini bildirdiler.