30 Ağustos Zafer Bayramımız Arhavi’de Törenle Kutlandı…

30 Ağustos Zafer Bayramımız, tüm yurtta olduğu gibi ilçemiz Arhavi’de de törenle kutlanıyor. Atatürk anıtı önünde yapılan program ilçe protokolü ve vatandaşlarımızın katılımıyla gerçekleştirildi.

Milletimizin istiklaline ve istikbaline sahip çıkma iradesinin en önemli sembollerinden biri olan 30 Ağustos da, Aziz Türk milleti ve yüce Türk ordusu, Başkomutan Mustafa Kemal önderliğinde işgal kuvvetlerini Anadolu topraklarından kesin olarak atmış, yurdunu ve bağımsızlığını en zor şartlarda dahi eşsiz bir zaferle taçlandırmıştır.

Büyük zaferin 99. yıldönümünde ilçemiz Atatürk anıtını önünde yapılan törene, İlçe Kaymakamı Mehmet Şerif Olçaş, Garnizon Komutanı M. Fatih Keskin, Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Engin Yılmaz, ilçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslanoğlu, Belediye Meclis Üyesi Mustafa Kemal Tatar, Belediye Meclis Üyesi Birkan Uyanık, CHP Arhavi İlçe Başkan Vekili Osman Akgüner,  İYİ Parti Arhavi İlçe Başkanı Faik Birol Atabek, Ak Parti İlçe Başkanı Remzi Gedik, MHP İlçe Başkanı Adil Hatinoğlu, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Tören, Atatürk anıtı önünde, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumlarının yapılması ile başladı. Ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş aziz şehitlerimizin manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi ve hemen ardından hep bir ağızdan İstiklal Marşı’mız okundu.

Jandarma Astsubay Üst Çavuş Mustafa Gökşen tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları sona erdi.