23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Çocuklarımız Balkonlardan Kutladı.

Tüm yurtta olduğu gibi ilçemiz Arhavi’de de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, salgın nedeni ile sade yapılan çelenk sunma törenleri ve halkımızın çocuklarla birlikte evlerinde hazırladıkları etkinliklerle kutlanıyor.

Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm çocuklara armağan ettiği, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı olan 23 Nisan’ın 100. yılında,  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilçemizde de coşkuyla yaşanıyor.

Arhavi’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri Atatürk anıtına çelenk sunma töreni ile başladı. Törende, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslanoğlu, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından sona erdi.

Korona virüs salgını nedeni ile kısa süren ve en az katılımla yapılan törenin ardından, Belediye hoparlöründen ve zabıta açlarından çalınan 23 Nisan şarkıları sokaklarda yankılandı. Günler öncesinden evlerinin balkonlarında Türk Bayrakları ve süslerle hazırlık yapan çocuklar, şarkılara eşlik ederek bayram coşkusunu evlerinden de olsa kutladılar.

Arhavi Belediye başkanı Vasfi Kurdoğlu da yayımladığı mesajla çocuklara seslendi. Başkan Kurdoğlu; “Sevgili çocuklar sizler ailelerin neşesi, mutluluğusunuz. Sizler yarının doktoru, avukatı ve mühendisi olacaksınız. Sizler bu ülkenin gerçek sahipleri, geleceğimizin teminatısınız. Küçük hanımlar, küçük beyler sizler geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığımızsınız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramınızın 100. yılında sizleri kucaklıyor, gözlerinizden öpüyorum.” Dedi.