Arhavi’de Doğalgaz Şehir içi Şebeke Hattı İçin İlk Kazma Vuruldu

Arhavi’nin yıllardır sabırsızlıkla beklediği Doğal Gaz için Şehir içi Şebeke Hattı çalışmaları başladı. Belediye Başkanımız Turgay Ataselim ve ilçe protokolünün katılımıyla çalışmaların başladığı noktada tören düzenlendi.

Musazade Mahallesi Şehit Atğm. Mehmet Altanlar caddesi üzerinde gerçekleştirilen törene Arhavi Kaymakam Vekili Kemalpaşa Kaymakamı Pınar Ayaz, Arhavi Belediye Başkanı Turgay Ataselim, protokol üyeleri ve vatandaşlarımızın katılımı oldu.

Başkan Ataselim törende yaptığı konuşmada doğal gaz çalışmaları ile ilgili yaşanan süreci anlatarak, bundan sonra yapılacak çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Ataselim; “Doğalgaz hattının başlangıcı için bir araya geldik. İnşallah kısa zamanda şehir içi hattını bitireceğiz. Ana iletim hattının çalışmaları zaten başlamış durumda ve devam etmektedir. Bu süreç içerisinde şehir içi şebeke hattını da tamamlayarak inşallah kısa sürede ilçemize doğal gazı kazandırmış olacağız” dedi.

İlçemizin doğal gaza geçmesinin vatandaşlarımızın sağlığı bakımından elzem olduğunu dile getiren Başkan Ataselim, ilçemizde yeteri hava akımının olmayışı ve yoğun kömür kullanımının getirdiği hava kirliliği nedeniyle bir an önce doğal gazı ilçemize kazandırmak için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını açıkladı.

Başkan Turgay Ataselim konuşmasında, doğal gazın ilçemize kazandırılması, projelendirme çalışmalarından yapılan destek ve yardımlara kadar desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Alparslan Bayraktar’a, Milletvekilimiz Sayın Faruk Çelik’e ve emeği geçen tüm kamu yetkililerimize şahsı ve Arhavi halkı adına teşekkürlerini ifade etti.

Törende ayrıca üstlenici firma olan Akmercan Artvin Doğalgaz Bölge Müdürü Akif Gümüşçıbık da konuşma yaparak, yapılacak çalışmaları anlattı ve süreç hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Konuşmaların ardından dualar edilerek çalışmaların başlangıcı için ilk kazma vurulmuş oldu.