19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 105. Yılında Tören ve Etkinliklerle Kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Arhavi’de gerçekleştirilen tören ve etkinliklerle kutlandı. Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başlayan etkinlikler, ilçe kapalı spor salonunda yapılan kutlama programı ile devam etti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı özgürlük ve bağımsızlık ateşi, 105. yılında yurdun dört bir yanında coşku ve gururla kutlandı.

İlçemizde kutlama programı kapsamında ilk olarak Atatürk anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. İlçe Kaymakamı Burak Çimşir, Garnizon Komutanı Furkan Selman, Belediye Başkanı Turgay Ataselim ve ilçe protokolünün katılımıyla yapılan törende Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtı’na sunumu yapıldı.

Ardından ilçe kapalı spor salonunda 19 Mayıs Kutlama Programı gerçekleştirildi. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kaymakam Burak Çimşir, Garnizon Komutanı Furkan Selman ve Belediye Başkanı Turgay Ataselim katılımcıların bayramını kutladı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tanju Özkara tarafından yapıldı.

Daha sonra öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli sportif, müzikal ve kültürel gösteriler sergilendi, günün anlam ve önemine dair şiirler okundu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon dallarındaki yarışmalarında derece alan öğrencilere protokol mensupları tarafından ödülleri takdim edildi.

Halk oyunu gösterileriyle program son buldu.