İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Nedeniyle Program Düzenlendi

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü, ilçemiz Orhan Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen programla idrak edildi.

Arhavi Orhan Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda yapılan programa, İlçe Kaymakamı Mehmet Şerif Olçaş, Garnizon Komutanı M. Fatih Keskin, Arhavi Belediye Başkan Vekili Mustafa Kemal Tatar, İlçe Jandarma Komutanı Engin Yılmaz,  İlçe Müftüsü Yusuf Çakır, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tanju Özkara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytaç Akgümüş, İl Genel Meclis Üyesi Adem Pişmişoğlu, İYİ Parti Arhavi İlçe Başkanı Faik Birol Atabek,    kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Program saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından, Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ile ilgili slayt gösterisi izlendi. Öğrenciler tarafından şiirler okundu ve İstiklal marşının kabulü ile ilgili tiyatro drama gösterisi sergilendi.

Daha sonra İstiklal Marşı’nın Kabulü konulu şiir ve yazı dalında ilçe çapında ilköğretim ve ortaöğretim okulları arasında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Program ilahi dinletisi ve oratoryo gösterisinin ardından son buldu.