Arhavi Festivalinin 3. Gün Gündüz Programında Çay Toplama Yarışması Yapıldı

50. Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali 3. Gün programıyla devam etti. Yemişlik Mahallesinde gerçekleştirilen Çay Toplama Yarışması eğlenceli ve renkli anlara sahne oldu.

Belediye Başkanımız Turgay Ataselim, İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Temur, Uluslararası Festivaller Birliği Başkan Vekili Kazım Adıgüzel, Başkan Yardımcıları Ahmet Hatinoğlu ve Nail Köseoğlu, Zıraat Odası Başkanı Sadık Yıldızbayrak ve Geçmiş Dönem Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu da katılıyla geçekleştirilen etkinlikte ilk olarak Arhavi Turizm Derneği Başkanı Refik Lakerta tarafından bölgemizde çay yetiştiriciliği ve çayın tarihsel gelişi hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Ardından Başkan Turgay Ataselim, protokol üyeleri ve konukların katılımıyla çay toplama gösterisi düzenlendi. Festival sanatçımız Lara’nın da çay topladığı etkinlik renkli anlara sahne oldu.

Daha sonra çay toplamam yarışmasına geçildi.  Erkekler ve kadınlar olmak üzere iki kategoride düzenlenen etkinliğe 24 yarışmacı katıldı. Çay toplama yarışmasında derece alan katılımcılara katılım belgeleri ve ödülleri Belediye Başkanımız Turgay Ataselim ve protokol tarafından takdim edildi.

Çay Toplama Yarışmasına derece alanlar ise şu şekilde oldu;

Kadınlar: