50 Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali Açılış Programı İle Başladı

50. Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali, Atatürk Anıtı önünde yapılan açılış programı ile başladı. Çelenk sunma töreninin ardından 50. Yıl meşalesi yakıldı, kortej yürüyüşü ve tulum eşliğinde horon etkinliği ile devam edildi.

Açılış programına Belediye Başkanımız Turgay Ataselim, Ardanuç Belediye Başkanı Emrah Yılmaz, Şavşat Belediye Başkanı Durmuş Aydın, Ak Parti Artvin İl Başkanı Fatih Tahtalı, Milliyetçi Hareket Partisi Artvin İl Başkanı Serdar Kılınç, Geçmiş dönem Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, Kamu kurum ve kuruluşlarımızın daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, basın mensupları ve halkımız katılım gösterdi.

Belediye Başkanı Turgay Ataselim’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşu yapıldığı ve İstiklal Marşımız okundu. Ardından Başkan Ataselim, festival açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Ataselim, bölgemizin ve ülkemizin en köklü festivallerinden biri olan Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivalinin bu yıl 50’sini yapıyor olmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Başkan Ataselim ulusal ve uluslararası düzeyde festivale katılım sağlayan tüm misafirlere teşekkür ederek, festival bünyesinde düzenlenecek olan kültürel, sportif ve sanatsal etkinliklerle adına yakışır bir festival yaşatacaklarına inandığını ifade etti.

Atatürk Anıtı önünde yapılan açılış programının ardından protokol üyeleri ve tüm katılımcılar ile birlikte Trabzon Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı’nın katılımıyla kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Şehir merkezi boyunca yoğun kalabalık eşliğinde yapılan kortej yürüyüşü Cumhuriyet Meydanında sonlandı. Burada uluslararası ekiplerin de katılımıyla yapılan Tulum Eşliğinde Horon Etkinliği ile 50. Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali’nin ilk gün programı tamamlanmış oldu.