Kanser Haftasında Farkındalık Yürüyüşü Gerçekleştirildi

01-07 Nisan Ulusal Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında ilçemizde ‘Kanser Farkındalık Yürüyüşü’ düzenlendi. FSM Ortaokulu ve Toplum Sağlığı Merkezi öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikle erken teşhisin önemine dikkat çekildi.

Etkinliğe, Arhavi Belediye Başkan Vekili Birkan Uyanık, İl Genel Meclis Üyesi Adem Pişmişoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytaç Akgümüş, Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Dr. Kevser Osmanoğlu, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tanju Özkara,, İlçe Müftüsü Yusuf Çakır, kamu kurumlarının daire amirleri, öğretmen, öğrenci ve sağlık çalışanları katıldı.

“Kansere Hep Birlikte Dur Diyelim” sloganıyla FSM Ortaokulu’ndan başlayan yürüyüşte öğrencilerin hazırladıkları pankart ve dövizler dikkat çekti. Yürüyüş ilçe merkezinden geçilerek Toplum Sağlığı Merkezi önünde tamamlandı.

Burada düzenlenen programda İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytaç Akgümüş, öğrencilere teşekkür ederek, kanser farkındalığı hakkında bilinçli olunması gerektiğini vurguladı. Toplum sağlığı merkezi görevlisi tarafından yapılan konuşmada da Kanser tedavisinde erken teşhisin ve toplumda kanser farkındalığının arttırılmasının önemi vurgulandı.