28.05.2017 Son güncelleme: 27.05.2017, 6:20

Arhavi Belediyesi ve hayırseverlerin destekleri ile Ramazan ayının ilk gününden itibaren iftar yemeği organizasyonu başladı. Arhavi Meslek Yüksekokulu’na bağlı yemekhane salonunda gerçekleştirilen programın ilk iftarında Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu vatandaşlarla birlikte iftar yaptı.

Etiketler

Öğrencilerin yaz tatiline girmeye hazırlandığı şu günlerde, Arhavispor Kulübü bünyesinde futbola ilgi duyan çocukların yaz dönemi boyunca eğitim almalarını amaçlayan yaz futbol okulu hizmet vermeye başladı. Kursu ziyeret eden Arhavi Belediye Başkanı ve aynı zamanda Arhavispor Kulübü Başkanı Coşkun Hekimoğlu,  kursa gelen öğrencilerin heyecanını paylaştı.

Etiketler

İlçemiz sahil dolgu alanında “Sahil Projesi” kapsamında hayata geçirilecek olan spor kompleksi çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Spor alanında ilçe ve bölge adına büyük önem arz edecek ve bu doğrultuda yürütülecek olan çalışmalar, özellikle sporseverlerin ihtiyacını karşılayacak şekilde şekillendirilmeye devam ediyor. Hem voleybol, hem de basketbol sahası olarak kullanılacak olan saha için yapılan boyama çalışmaları tamamlandı.

Etiketler

İlçemizin yetiştirdiği çok değerli iş adamlarından merhum Naim Özkazanç anısına düzenlenen ve Dikyamaç Köyü Yaşam Tarzı Müzesi’nin tanıtımını yapmak ve öğrencilerin müzeye olan ilgisini arttırmak amacıyla Prof. Dr. Maksut Coşkun önderliğinde düzenlenen “El Sanatları Yarışması” sonuçlandı. Arhavi Kaymakamlığı, Arhavi Belediyesi, Arhavi Dikyamaç Köyü Muhtarlığı ve Dikyamaç Köyü Kalkındırma, Eğitim, Kültür, Turizm ve Müze Geliştirme Derneği tarafından koordine edilen  yarışmada dereceye girenler için düzenlenen program Arhavi Hslk Eğitim Merkezi’nde yapıldı.

Etiketler

İlçemizde, Dikyamaç Köyü Kalkındırma, Eğitim, Kültür, Turizm ve Müze Geliştirme Derneği tarafından konferans düzenlendi. Konferans öncesi Arhavi Halk Eğitim Merkezi binasında  “Dantel ve Oya Sanatından Örnekler ve Yöresel El Sanatları Sergisi”nin açılışı yapıldı. Açılışa Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, ilçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslanoğlu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Hüsnü Özcan, usta öğreticiler, stk’lar ve vatandaşlar katıldı. Başkan Hekimoğlu ve beraberindekiler sergide sunulan ürünleri tek tek incelediler. Hemen ardından “Karadeniz El Sanatlarına Genel Bakış ve El Sanatlarında Yerel Kalkınma Projeleri” adı altında konferans programı başladı.

Etiketler

Ramazan ayı nedeniyle ilçemizde faaliyet gösteren fırınların denetimi yapıldı. Arhavi Belediyesi’ne bağlı zabıta birimi tarafından yapılan denetlemede fırınların hijyenik ve sağlık koşullarına hazır olduğu görüldü. Denetimi gerçekleştiren Zabıta Müdürü Turgay Lakerta ve zabıta ekipleri fırınları tek tek gezerek denetlemede bulundu. Lakerta, faaliyette olan fırınların hemen hemen tamamının hizmete hazır olduğunu ifade etti.

Etiketler

Arhavi Ertuğrul Kurdoğlu Fen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan projeler, TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda sergilendi. Okulun Çok Amaçlı Salonu’nda önceki gün açılışı yapılan TÜBİTAK Bilim Fuarı'na Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu ziyarette bulundu.