24.06.2017 Son güncelleme: 23.06.2017, 2:26

İlçemiz sahil dolgu alanında “Sahil Projesi” kapsamında hayata geçirilecek olan spor kompleksi çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Spor alanında ilçe ve bölge adına büyük önem arz edecek ve bu doğrultuda yürütülecek olan çalışmalar, özellikle sporseverlerin ihtiyacını karşılayacak şekilde şekillendirilmeye devam ediyor. Hem voleybol, hem de basketbol sahası olarak kullanılacak olan saha için yapılan çalışmalarda sona gelindi.

Etiketler

2016 – 2017 eğitim öğretim yılının tamamlanmasıyla Özel Arhavi Temel Lisesi son sınıf öğrencileri için mezuniyet balosu düzenlendi. Renkli görüntülere sahne olan balo, Bayraktar Kültür Merkezi’nde yapıldı. Gecede Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, okul öğretmenleri ve mezun olan öğrenciler gecede yer aldı.

Etiketler

Okuma Görünümü. Erişilebilirlik yardımı için Alt, Shift, A tuşlarına basın.

İlçemiz Boğaziçi Mahallesi ve Musazade Mahallesini birbirinden ayıran ırmak olarak da bilinen dere yatağında belediye ekiplerince özellikle kuyu mevkii olarak bilinen bölgede çalışma başlatıldı. Aynı zamanda dere yatağına atılan yabancı madde, fosseptik ve çevreye zarar veren maddelerin temizlenmesi amacıyla yapılan çalışma kısa zamanda tamamlanacaktır.

Etiketler

İlçemiz Gürgencik köyünden Kazancı ailesinden Sabri Kazancının vefatı üzerine aileye uzaktan yakından taziyede bulunuldu. Arhavi Merkez Yeni Camide cenazesi kılınan merhumun kızı ve aynı zamanda Nurol Holding Nurettin Çarmıklının özel kalemi olan Berrin Kazancı Akçanın acısı büyüktü.

Etiketler

Ramazan ayını geçirdiğimiz şu günlerde hem orucu hem ibadeti büyük bir huzur ve mutlulukla yerine getiren Arhavi Halkı bu ibadetini taçlandırmak adına Kadir Gecesinde adeta camilere akın etti. Bu kutlu gecede Arhavi Merkez yeni Camide İlçe Müftülüğü tarafından Kadir Gecesi Programı düzenlendi. Gencinden yaşlısına kadını erkeği ile camiyi dolduran Arhavililer gecenin feyzi ve bereketinden yararlandılar. Bu gecede Arhavi Belediyesi de vatandaşa cami girişlerinde kandil simidi dağıttı. Bunun yanında hayırsever kurum ve kuruluşlar esnaflar ve işadamları vatandaşlara gülsuyu lokma ve paket gıda da ikramda bulundular. Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu ve Başkan yardımcıları Tahsin Kurdoğlu ve Nail Köseoğlu her iki camide vatandaşların Kandillerini kutlayarak kandil simitlerini dağıttılar. Bin aydan daha hayırlı olan bu gecenin önemini ve kutsallığını idrak eden vatandaşlar birlik ve beraberlik ruhu içerisinde camilerde buluştular. İlçe halkı Arhavi Belediyesinin, İlçe Müftülüğünün, kurum ve kuruluşlar ile esnafların hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Etiketler

Okul müdürleri Başkan Hekimoğlu’na teşekkür ziyaretinde bulundu. 2016 – 2017 eğitim öğretim yılının sonlanmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslanoğlu ve ilçede eğitim faaliyetlerini sürdüren kurumlarının müdürlerinin yer aldığı ziyarette Başkan Hekimoğlu gelen konuklarını kapıda karşıladı. Ziyarette Başkan Hekimoğlu’nun yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları H. Tahsin Kurdoğlu ile Nail Köseoğlu da yer aldı.

Etiketler

Arhavi’de cadde ve sokakların modernizasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Arhavi Belediyesi fen işleri ekipleri tarafından Cumhuriyet Mahallesi Lipton Çay Fabrikası arkası olarak bilinen Küçükkayalar Mevkii’nde yol betonlama çalışmaları tamamlandı. Betona uygun hale getirilen zeminde betonlama işlemi yapıldı. Bakımsız yolların standardını iyileştirme adına başlatılan bu çalışmalar Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu’nun takibinde ve mahalle sakinlerinin de memnuniyeti ile sonuçlanmış oldu.