25.04.2017 Son güncelleme: 25.04.2017, 1:36

Naim Özkazanç Anısına “El Sanatları Yarışması” Düzenleniyor

ÖDÜLLÜ YARIŞMA İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ 12 MAYIS 2017 ÖDÜLLÜ YARIŞMA İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ 12 MAYIS 2017
Kategori Kültür-Sanat

Arhavi Kaymakamlığı, Arhavi Belediyesi, Arhavi Dikyamaç Köyü Muhtarlığı ve Dikyamaç Köyü Kalkındırma, Eğitim, Kültür, Turizm ve Müze Geliştirme Derneği tarafından ilçemizin yetiştirdiği çok değerli iş adamlarından merhum Naim Özkazanç anısına “El Sanatları Yarışması” düzenleniyor. Dikyamaç Köyü Yaşam Tarzı Müzesi’nin tanıtımını yapmak ve müzeye olan ilgiyi arttırmak amacıyla düzenlenen yarışma, Özkazanç ailesi tarafından her yıl geleneksel hale getiriliyor. Geçen sene Öykü ve Fıkra Yarışması adı altında yürütülen ödüllü yarışma bu sene “El Sanatları Yarışması” şeklinde sürdürülecek. Yöre ile ilgili olmak koşulu ile Arhavi nüfusuna kayıtlı olan vatandaşlar ödüllü yarışmaya davet ediliyor.

Laz kültüründe yer alan ve yöre halkı tarafından değişik amaçlarla kullanılan alet ve eşyaların gün yüzüne çıkmasını sağlamak ve bu eserleri topluma kazandırmak amacıyla düzenlenen yarışma için iki kategoride derecelendirme yapılacak. Ağaç işleri el ürünleri ile dantel ve oya olmak üzere iki farklı kategoride yapılacak olan yarışmanın son başvuru tarihi 12 Mayıs 2017 belirlenmiştir. Yarışmanın ödül töreni ise 3 Eylül 2017 tarihinde Arhavi Dikyamaç Köyü (Kamparna) Yaşam Tarzı Müzesi’nde yapılacaktır. Yarışma için yaş sınırı bulunmamaktadır.

Son Düzenlenme Çarşamba, 21 Aralık 2016 13:13