27.04.2017 Son güncelleme: 27.04.2017, 2:14
 KAMUOYUNA DUYURULUR KAMUOYUNA DUYURULUR
Kategori Duyurular

13 Aralık 2016 Salı gecesi içme suyu havzamızda meydana gelen heyelan sırasında, su kaynağının aşırı bulanması, içmesuyu arıtma tesisince ihtiyacı karşılayacak yeterli suyun arıtılamaması durumu ortaya çıkmıştır. Mevcut durumun hemen sonrasında belediye çalışanlarımızca gece boyunca zor şartlarda sabaha kadar süren çalışmayla depolarımızdaki su stokunun bitmesine bağlı olarak bir süreliğine içme suyu kesintisi yaşanmıştır. Çalışanlarımız tarafından su kaynağını bulandıran suyun by-pass edilerek artıma tesisine temiz su kaynağının ulaştırılması ile birlikte günün erken saatlerinde içme suyu şebekesine su verilmeye başlanmıştır.

Özellikle sosyal medyada kirli su aktığı şeklindeki resim ve yazı şeklinde bir abonemizin paylaşımı olmuştur. Bu nedenle belediyemiz teknik ekiplerimizce 15.12.2016 Perşembe günü sabahında ilgili abone ziyareti gerçekleştirilmiş ve sahibiyle görüşülerek yapılan inceleme sonucunda; sosyal medyada paylaşılan görüntüdeki durumun, su kesintisi sonrası ile suyun verilmesi anında 1-2 dakika süren ve sadece o abonenin bulunduğu binanın çok eski, paslanmış demir su tesisatından kaynaklandığı görülmüştür. Bu tesisatta bekleyen ya da duraklamış suyun, tesisattaki pasın etkisiyle kirlenmesinden ortaya çıktığı sonucuna varılmıştır. Söz konusu durum abone sahibine ve orada bulunanlara şifayen bildirilmiş olup bu şekildeki çok eski ve pas üretmeye müsait demir aksamlı tesisatların bir an önce değiştirilmesi gerektiği söylenmiştir. Oluşan pas ve kirli suyun aktığı musluk binanın zemin katında olması nedeniyle de kirli su burada birikmiştir.
Zaman zaman içme suyu arıtma tesisimizde meydana gelen arıza anında kısa süreliğine de olsa tam arıtılamamış, bulanık suyun şebekeye kaçtığı olmuştur. Ancak sosyal medyadaki gibi bu olayda gösterildiği ve yapıldığı şekilde bir suyun şebekeden verilmesi kesinlikle mümkün değildir ve olmamıştır. Halk sağlığı açısından çok önemli olan, içme suyu kalitesini önemseyen bir belediyecilik anlayışı ile halkımızın içme suyu sorununu ortadan kaldırdık.Bu konuda kaliteli içme suyunu halkımızla buluşturan ve yeni yapılan ishale hattı ile doğadan içme suyunu şehrimize getirdik. Aynı zamanda yeni depoların yanında mevcut tüm depolarımızın içini yeniden yapan, kanserojen asbest boruları ve pas üreten eskimiş vanaları değiştirilip günümüzün çağdaş teknolojisini bu alanda hayata geçirdik. 7 gün 24 saat nöbet esasıyla bölgemizin en kaliteli ve en ucuz suyunu her şartlarda en ekonomik şekilde halkımızla buluşturan bir belediyeyiz. 2 yıl arka arkaya yaşanan afet şartlarında bile halkımız susuz bırakılmadığı gibi yağmurlu havalarda susuz kalan komşu afetzede ilçelerimize de talepleri doğrultusunda su veren belediyeyiz. İçme suyu sağlığı gibi çok önemi bir konuyu polemik konusu yapanların kimler olduğunu ve bunun ne amaçlarla yapıldığını siz sayın halkımızın takdirine bırakmaktayız.
Binalarımızda bulunan çok eskimiş demir su tesisatlarının sağlık açısından bir an önce değiştirilmesi gerekliliğini bir daha hatırlatır, diğer alanlarda olduğu gibi içme suyu alanında da zor şartlarda fedakârca çalışan belediye çalışanlarımıza bir kez daha teşekkür eder, durumu halkımız bilgisine saygıyla sunarım.

Coşkun HEKİMOĞLU
Arhavi Belediye Başkanı