26.04.2019 Son güncelleme: 25.04.2019, 1:33

Öğrenciler “Ertuğrul 1890” Filmini İzledi

ÖĞRENCİLERİN SİNEMA KEYFİ ÖĞRENCİLERİN SİNEMA KEYFİ

İlçedeki ilköğretim ve ortaöğretim okullarında sosyal ve kültürel faaliyetler içerisinde bulunan öğrencilere yönelik olarak, son günlerde gündemde yer alan sinema filmi “Ertuğrul 1890” izletildi. Çarmıklı Kültür Merkezi Sinema Salonu’nda gerçekleşen organizasyonu İlçe Kaymakamı Şeref Aydın, Garnizon Komutanı Nihat Çağlar, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, kamu kurum ve kuruşlarının daire amirleri ve öğrenciler filmi izledi.

İlköğretim ve ortaöğretim okullarında okuyan öğrencilere sınavlarında moral olması amacıyla düzenlenen program, okulların idareci ve öğretmenleri de yer aldı. Japonya ve Türkiye ortak yapımı olan filmde, iki ülkenin dostluğunu pekiştiren iki tarihi olay anlatılıyor. Gençlerimizin derslerinin yanında bu tip uğraşlarla sosyal yönlerini de geliştirmelerinin önemli olduğunu belirten Başkan Hekimoğlu, son günlerde gündemde olan Ertuğrul 1890 filmini öğrencilerle birlikte keyifle izlediklerini söyleyerek öğrencilere eğitim ve öğretim hayatlarında başarılar diledi.