26.05.2019 Son güncelleme: 25.05.2019, 7:29

Batum 5. Uluslararası Yapı İnşaat ve Teknolojileri Fuarı Açıldı

SHERATON OTEL’DE GERÇEKLEŞTİRİLEN FUARIN AÇILIŞINA BAŞKAN HEKİMOĞLU DA KATILDI SHERATON OTEL’DE GERÇEKLEŞTİRİLEN FUARIN AÇILIŞINA BAŞKAN HEKİMOĞLU DA KATILDI
Kategori Genel Haberler

Gürcistan’ın Acara Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti Batum “Batumibuild 2015” 5. Uluslararası Yapı İnşaat ve Teknolojileri Fuarı’nın açılışı yapıldı. Batum Sheraton Otel’de 17-19 Aralık 2015 tarihleri arasında açık kalacak olan fuarın açılış törenine Türk heyeti adına Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Türkiye’nin Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan, Vali Yardımcısı Mehmet Ali Öztürk, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, Artvin ilçelerinin belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Artvinli iş adamları katıldı.

Her türlü dekorasyon, inşaat yapı malzemeleri ve teknolojik gelişmelerin sergilendiği fuara Türkiye’den 17 firma katılırken, aralarında Gürcistan, İran, Ukrayna ve Azerbaycan ülkelerinin de bulunduğu toplam 53 firma fuardaki yerini aldı. Fuarın açılış konuşmasını yapan Artvin Valisi Cirit, Batum’da düzenlenen fuara katılanların yüzde 50’sinin Türk malı ve Türk firması olduğunun altını çizdi. Ülkemizde müteahhitlik sektöründe oldukça iyi bir noktada olduklarını belirten Vali Cirit, Türk müteahhitlerin Gürcistan’da da inşaat sektöründe bir çok yatırımlarının olduğuna değindi. Konuşmaların ardından Vali Cirit ve beraberindekiler fuardaki stantları gezerek ilgililerden stantlardaki ürünlerle ilgili bilgiler aldı. Birbirine sınır iki ülke şehirleri olan Artvin ve Batum heyetleri yakın ilişki içerisinde görüş alışverişinde bulunarak, iki ülke arasında ticari ve kültürel ilişkilerin daha da arttırılmasının önemli olduklarını vurguladılar ve her zaman iletişim halinde olacaklarını belirttiler.