28.07.2017 Son güncelleme: 27.07.2017, 2:07
BELGESEL ÇALIŞTAYI BELGESEL ÇALIŞTAYI
Kategori Duyurular

BELGESEL FİLM ATÖLYESİ; Kurslar her hafta sonu cuma ve cumartesi olacaktır. 14 hafta sürecek olan kurs haftada 2 gün ( cuma 2 - cumartesi 3 ) olmak üzere 5 saat, toplamda 65 ders saati sürecek. Ayrıca ev ödevleri ve çekim gezileri yapılır. Kursun kontenjanı 15 kişidir. Kurs bitiminde oluşturulacak 3 er kişinden 5 gurup düşünüldüğü için 15 kişi ile sınırlandırılmıştır.

ATÖLYEDE; Kameralar ve kamera kullanımı, objektifler, filtreler ve ışık kullanımı, çekim teknikleri, ışık, ses, kurgu, film okumak, belgesel metni / senaryosu yazmak ve bitirme projesi gibi dersler işlenmekte ve uygulamaları yapılmaktadır. Atölye süresince her öğrencimiz 5 minik belgesel film çalışması gerçekleştirir (mekan belgeseli, insan belgeseli, yemek belgeseli, şehir belgeseli, kolaj belgesel gibi). Atölye sonunda her öğrencinin 5-15 dk.lık bir belgesel film çekmesi zorunludur. Sertifika almak için belgesel filmi tamamlamak ve göstermek zorunludur.

KİMLER İÇİN; Belgesel sinemasının dünyasına adım atmak isteyen, filmlerin nasıl yapıldığını merak eden, belgesel, tanıtım filmi, vs. çekmek isteyen herkese uygundur.

ANAHTAR; Kamera kullanımı, sinematografi, yönetmenlik teorisi ve uygulamaları ve belgesel senaryosu başlıklarıyla, temel sinematografik konuların tamamı anlatılır. Derslerin % 75 i pratik ağırlıklıdır. Pratikte; tasarım + çekim + kurgu uygulamaları yaptırılır. Eğitimini bitiren öğrencilerimiz, yönelmek istedikleri alanlara göre (Senaryo, Kurgu, Film Analizi gibi) farklı kurslar seçip eğitimlerine devam edebilirler.

BAŞARI SERTİFİKASI; Atölye sonunda geliştirdiği projeyi filme dönüştüren öğrencilerimize 'Başarı Sertifikası' verilir. Öğrencilerimiz atölye tamamlandıktan sonra Belgesel Film Çetesi ile ortak proje yürütebilir ya da yeni bir çete oluşturabilirler. Ayrıntılı atölye içeriği ve katılım şartları bilgisi için tıklayınız.

BELGESEL ÇALIŞTAYI BAŞVURU FORMU

BELGESEL VE KISA FİLM ÇİZELGESİ

Son Düzenlenme Çarşamba, 25 Kasım 2015 16:13

Bu kategoriden diğerleri: Su Abonelerine Duyurulur »