23.05.2019 Son güncelleme: 21.05.2019, 1:52

ARHAVİ’DE ÇAY FABRİKASI ÇALIŞANLARINDAN EYLEM

BAŞKAN KURDOĞLU: ” EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZE TÜM HALKIMIZ İLE BİRLİKTE DESTEK OLDUK, OLMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ” BAŞKAN KURDOĞLU: ” EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZE TÜM HALKIMIZ İLE BİRLİKTE DESTEK OLDUK, OLMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ”
Kategori Genel Haberler

İlçemiz Arhavi’de faaliyet gösteren Lipton Çay fabrikası, çay üretimini 1 yıl askıya alma kararı almasının arından, fabrikası çalışanları eylem yaptı. İşçi, işçi yakınları ve vatandaşların yoğun katılımıyla fabrika önünde gerçekleştirilen eyleme Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu da katılarak çalışanlara destek verdi. Çalışanlar Lipton’un faaliyetinin devam etmesini istediler.

89 kişinin çalıştığı Lipton'a ait çay fabrikasının üretiminin askıya almasıyla işçilerin mağdur olacağını dile getiren eylemciler ellerinde ‘işçi kardeşliği, hak verilmez alınır, yaşasın onurlu mücadelemiz, emek en yüce değerdir' yazılı dövizler taşıyarak, ‘Ölmek var dönmek yok' şeklinde sloganlar attı. Eylemciler, işverenin kendileri ile masaya oturarak mağduriyetin ortadan kaldırılması noktasında taleplerini kabul edene kadar eylemlerini sürdüreceklerini dile getirdi.

Fabrika önünde gerçekleştirilen eyleme katılarak işçilere yanında olan Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu burada yaptığı konuşmada; “Lipton Çay fabrikasında iş akdinin askıya alınmasını, bu sezon fabrikada yaş çay işlenmemesini, evlerine ekmek götüren emektar işçilerimizin mağdur edilmesini engellemek ve hakları olanı geri kazanmak için tüm halkımız ile birlikte kardeşlerimize destek olduk, olmaya da devam edeceğiz. Arhavi’nin çayı Arhavi’de işlenecek.” Dedi.