23.05.2019 Son güncelleme: 21.05.2019, 1:52
YAYA ÖNCELİKLİ TRAFİK BİLİNCİ İÇİN ETKİNLİK DÜZENLENDİ YAYA ÖNCELİKLİ TRAFİK BİLİNCİ İÇİN ETKİNLİK DÜZENLENDİ
Kategori Genel Haberler

Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında, tüm yurtta olduğu gibi ilçemiz Arhavi’de de trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla program düzenlendi.

İlçemiz MNG İlköğretim Okulu öğrencilerinin katkıları ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün organizasyonunda yapılan etkinliğe, ilçe kaymakamı Hasan Ongu, Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu, ilçe jandarma komutanı Engin Yılmaz, ilçe emniyet müdürü Sefer Yerebakan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslanoğlu, kamu kurumlarının daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Sahil caddesi özgürlük heykeli önünde gerçekleştirilen programda MNG İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu gösterilerle yaya öncelikli trafik bilincinin arttırılması için farkındalık oluşturuldu. Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu ile birlikte broşür dağıtan öğrenciler, trafiği durdurarak emniyet kemerini takmayan sürücülere uyarılarda bulundu.

2019 yılının ‘Yaya öncelikli trafik yılı’ olarak hedeflenmesinden dolayı, yaya geçitlerinde yayalara tanınan yol hakkının, artık ışıksız kavşaklarda, yaya yola adımını attığı an ilk geçiş hakkı her zaman yayalara verileceğini ve mesafe fark etmeksizin, arabanın kontağı çevirmeden ilk işin emniyet kemerini takmak olduğu belirtildi.

Son Düzenlenme Çarşamba, 08 May 2019 08:21