27.06.2019 Son güncelleme: 26.06.2019, 8:41

ÇEVRECİ ÇÖP TOPLAMA SİSTEMİ BAŞLADI

‘HİDROLİKLİ YER ALTI ÇÖP KONTEYNER SİSTEMİ’ DEVREDE ‘HİDROLİKLİ YER ALTI ÇÖP KONTEYNER SİSTEMİ’ DEVREDE

Arhavi Belediyesi, çevreci belediye anlayışını geliştirmeye devam ediyor. Cadde üzerlerinde bulunan çöp konteynerlerinin, belediyenin fen işleri ekipleri tarafından yer altına alınması çalışmaları sürüyor. Pilot bölge olarak seçilen Musazade Mahallesi Terminal Bölgesindeki konteynerin yer altına alınması işleminin ardından, çöpler artık görüntü ve koku kirliliği olmadan toplanacak.

‘Hidrolikli Yer Altı Çöp Konteyner Sistemi’nin devreye girmesi ile çöp konteynerleri yer seviyesine indirildi. Çöp atmak isteyen vatandaşlar kapağın yanında yer alan manuel ayak butonuna basarak kapağı açmak suretiyle çöplerini atabilecek. Çöp toplama servisi ortalama 4 dakika gibi kısa bir sürede atıklar çöp konteynerlerinden araca yükleyebilecek.

Görüntü ve koku kirliliğini önlemek ve çevreci belediye olmak adına önemli bir projenin hayata geçirildiğini belirten Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, ‘Hidrolikli Yer Altı Çöp Konteyner Sistemi’nin ilk etapta site önlerine ve ana arterlere ardından şehrin tamamına uygulanacağını dile getirerek çöp konteyner sistemi imalatının da belediye tarafından yapıldığının altını çizdi ve ilçe halkına hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Son Düzenlenme Çarşamba, 27 Mart 2019 16:05