23.05.2019 Son güncelleme: 21.05.2019, 1:52

ÇÖP KONTEYNERLERİ YERALTINA ALINIYOR

HEKİMOĞLU: “HER ŞEY DAHA TEMİZ VE YAŞANABİLİR BİR ARHAVİ İÇİN” HEKİMOĞLU: “HER ŞEY DAHA TEMİZ VE YAŞANABİLİR BİR ARHAVİ İÇİN”
Kategori Fen İşleri

İlçemizde modernizasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Cadde üzerlerinde bulunan, çevre ve görüntü kirliliğine sebep olan çöp konteynerleri, belediyenin fen işleri ekipleri tarafından yeraltına alınıyor. Çalışmalar pilot bölge olarak seçilen Musazade Mahallesi Terminal Bölgesinde başladı.

Çalışmalar neticesinde çöp konteynerleri yer seviyesine indirilmiş olup, çöpleri içine atmak isteyen vatandaşların hemen kapağın yanındaki manuel ayak butonu ile basılıp kapağın açılması sağlanacak ve çöp atılacak. Çöpün dolmasıyla birlikte görevlilerin asansör sistemiyle çöpü arabaya deşarjıyla sistem tamamlanmış olacak.

Bu projedeki temel amaç hem çöplerin izole edilmesini sağlamak, hem çevresel etmenlerden ötürü dağılımını engellemek ve hem de görüntü ile koku kirliliğini önlemek olduğunu belirten Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, “Her şey daha temiz ve yaşanabilir bir Arhavi için” diyerek ilçe halkına hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu. Çalışmalar zaman içerisinde şehrin tamamına uygulanacak olup, ilk etaplar şehrin ana arterlerinde ve pilot bölgesinde uygulanacak.

Son Düzenlenme Perşembe, 14 Mart 2019 15:08