26.05.2019 Son güncelleme: 25.05.2019, 7:29

İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ

PROGRAM ARHAVİ HÜSEYİN GÜRKAN ANADOLU LİSESİ’NDE DÜZENLENDİ PROGRAM ARHAVİ HÜSEYİN GÜRKAN ANADOLU LİSESİ’NDE DÜZENLENDİ
Kategori Ziyaretler

Kurtuluş savaşımızın amacı ve ruhunu, milletimizin bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklal Marşı’nın kabul edildiği tarih olan 12 Mart günü, “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” tüm Türkiye’ de olduğu gibi ilçemizde de kutlandı. Hüseyin Gürkan Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda yapılan programa İlçe Kaymakamı Hasan Ongu, Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Arhavi Hüseyin Gürkan Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından gerçekleştirilen programda günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapıldı. Kurtuluş savaşı sonrası bu millete adına yakışır bir milli marşın layık olduğunu düşünen zamanın devlet büyükleri düzenlemiş olduğu yarışmada hiçbir maddi karşılık beklemeden yazdığı kahramanlık şiiri İstiklal Marşı ile gönülleri fetheden Şair Mehmet Akif Ersoy her yıl olduğu gibi bu yıl da 12 Mart tarihinde anıldı. Öğrencilerin Mehmet Akif Ersoy’un hayatından önemli kesitler sundular. Şiirler okundu ve öğrenciler tarafından oratoryo sunuldu. Programın sonunda İstiklal Marşı’nın Kabulü konulu şiir ve yazı dalında ilçe çapında ilköğretim ve ortaöğretim okulları arasında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Son Düzenlenme Salı, 12 Mart 2019 15:15