26.05.2019 Son güncelleme: 25.05.2019, 7:29

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN ARTVİN’DE İDİ; "BİZ ARTVİN'İ ÇOK SEVDİK"

Kategori Genel Haberler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artvin’de yapımı tamamlanan hizmet ve yatırımların toplu açılış törenine katıldı. Artvin Valiliği önünde gerçekleşen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan Artvin halkıyla buluşarak açılışları gerçekleştirdiler. Törene ilçemiz Arhavi’den de başta belediye başkanı Coşkun Hekimoğlu ve Ak Parti ilçe teşkilatı olmak üzere yoğun bir katılım sağlandı.

MÜJDEYİ VERDİ: RİZE-ARTVİN HAVALİMANI 2022 YILINDA HİZMETE KOYUYORUZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artvin Toplu Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin ikinci deniz dolgusuyla inşa edilen havalimanının 2022 yılında hizmete gireceğinin müjdesini veren Başkan Erdoğan, "Artvinlilerimize hizmet verecek 1 milyar 750 milyon maliyeti olan havaalanımızın yapımı devam ediyor. Artık kendi havalimanımıza gideceğiz. Onu da denizin üzerine yapıyoruz. Ordu-Giresun'da biliyorsunuz, dünyada bunların eşi benzeri yok. Bir tanesi de Artvin'e oluyor. İnşallah ben de Rize'ye gelirken orayı kullanacağım, siz de Ankara'ya gelirken orayı kullanacaksınız. Havalimanımızın ülkemizin ikinci deniz dolgusuyla inşa edilen havalimanımız olacak. 2022 yılında hizmete sunmayı planlıyoruz." dedi.

SON 17 YILDA ARTVİN'E 26 KATRİLYON YATIRIM YAPTIK

“Biz Artvin'i çok sevdik. Sevmekle kalmadık. Ardahan'dan maalesef helikopterlerle buraya ulaşamadık, bunun üzerine karadan gelmek zorunda kaldık. Geldik, şu barajları görünce hayran olmamak mümkün değil. Bir taraftan barajlar, bir taraftan o güzellikler inanın 4-10 sene sonra şu barajlar sebebiyle yapılan yollarla bambaşka güzel olacak. Son 17 yılda Artvin'e 26 katrilyon yatırım yaptık. Ülkemizin en büyük baraj yatırımlarını burada yaptık. Çoruh nehrini altın gerdanlıklarla donattık.”

491 MİLYON DESTEK VERDİK...

“Şehrimizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, şehit yakınlarımıza, yaşlılarımıza, engellilerimize, asker ailelerimizi toplam 491 milyon destek verdik. Artvin Devlet Hastanesi'ni 350 yataklı ek bloklarla büyüttük. Arhavi ve Borçka'ya devlet hastanelerini kazandırdık. 6 sağlık tesisimizin plan, proje ve ihalesi devam ediyor. 753 konut projesini hayata geçirdik. 17 ata yadigarı eserimizin restorasyonunu yaparak onları da ihya ettik. 22 kilometreden devraldığımız bölünmüş yolu 46 kilometreye çıkardık. Cankurtaran Tüneli'ni kim yaptı? Biz yaptık. Biz Ferhatız ferhat! Siz Şirin. Dağları deldik, size ulaştık. Dertli olursan, aşık olursan dağları da delersin maşukuna ulaşırsın.”

ARTVİN'İ DAHA BÜYÜK HİZMETLERLE BULUŞTURACAĞIZ

“Bu eserlerin şehrimize ve ülkemize kazandırılmasına emeği geçen bakanlarımıza, bakanlıklarımıza, hayırseverlerimize şükranlarımı özellikle sunuyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde daha büyük hizmetlerle buluşturmayı sürdüreceğiz. Şimdi sizlere tekrar sesleniyorum: Artvin 31 Mart'ta bir kez daha hizmet siyasetini tercih ediyor muyuz? Memleket işi gönül işi diyen kadrolarla devam ediyor muyuz? Tercihimizi bir kez daha istikrar ve güvenden yana kullanıyor muyuz?”

Tören sonunda Ak Parti’nin Artvin merkez ve ilçe belediye başkan adayları sahneye davet edilerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte vatandaşları selamladılar.

Son Düzenlenme Cuma, 01 Mart 2019 22:14