27.06.2019 Son güncelleme: 26.06.2019, 8:41

“MENÇUNA ŞELALESİ YEŞİL YOL PROJESİ” İÇİN İMZALAR ATILDI

MENÇUNA ŞELALESİ, DOĞU KARADENİZ’İN TURİZM AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR YERİ HALİNE GELİYOR. MENÇUNA ŞELALESİ, DOĞU KARADENİZ’İN TURİZM AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR YERİ HALİNE GELİYOR.
Kategori Sosyal İşler
(1 Oyla)

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA)’ya sunulan ve ilçemizi turizm açısından geliştirmeyi amaçlayan “Mençuna Şelalesi Yeşil Yol Projesi” için imzalar atıldı. İlçe Kaymakamı Hasan Ongu ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur Adıyaman tarafından imzalanan proje ile Mençuna Şelalesi, Doğu Karadeniz’in turizm açısından önemli bir yeri haline geliyor.

2018 yılında Arhavi Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından DOKA’ya sunulan “Mençuna Şelalesi Yeşil Yol Projesi” 26 proje arasından desteklenmeye uygun görülerek ilk 10 proje arasına girmiş oldu. Doğal, tarihi ve kültürel dokuya sahip olan Mençuna Şelalesi’nin bir çekim merkezi olarak değerlendirilmesi, bu alanda turizm faaliyetlerinin desteklenmesi ve bölgenin mimari dokusu göz önünde bulundurularak doğal, tarihi ve kültürel değerlerin ortaya çıkarılması amaçlanıyor. Projede doğal taş yürüyüş yolu, ahşap basamaklar, ahşap seyir terası, kütük banklar, ahşap köprüler, ahşap korkuluklar ve piknik masalarının yapım projesi yer alıyor. 24 aylık bir uygulama süresiyle toplam 498.497,00 TL olan proje bedelinin %75’i Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, %25’i ise Köylere Hizmet Götürme Birliği bütçesinden karşılanacak.

İlçemizde turizm açısından çok önemli bir adım atıldığını belirten Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, turizmin ilçedeki gözbebeği yeri haline gelen Mençuna Şelalesi’ne olan ilginin katbekat artacağının altını çizip bu girişimler neticesinde Arhavi’nin turizmde istenilen seviyelere geleceğini söyledi. Son olarak da Başkan Hekimoğlu emeği geçen herkese teşekkür ederek Mençuna Şelalesi Yeşil Yol Projemizin Arhavi'mize ve tüm hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ettiğini dile getirdi.