26.05.2019 Son güncelleme: 25.05.2019, 7:29

YUKARI HACILAR MAHALLESİ’NDE KÖPRÜ YÜKSELTME, KANAL TEMİZLEME, MENFEZ GENİŞLETME VE YÜKSELTME ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

ÇALIŞMA TAMAMLANDIĞINDA BÖLGENİN SORUNU ORTADAN KALKACAK ÇALIŞMA TAMAMLANDIĞINDA BÖLGENİN SORUNU ORTADAN KALKACAK

Devlet Su İşleri 26. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleler sonucunda sel, taşkın gibi doğal afetlerin getireceği olası sorunların önlenmesi çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Yukarı Hacılar Mahallesi’nde köprü yükseltme, kanal temizleme, menfez genişletme ve yükseltme çalışmaları start aldı.

Son yıllarda bölgede meydana gelen yağış rejimlerindeki değişiklik ve buna bağlı sel, heyelan, taşkın gibi doğal afetler nedeni ile ilçede yaşanan sorunları gidermek adına yürütülen çalışmalar geçtiğimiz günlerde sürdürülen Aşağı Hacılar Deresi Yalıkent ve Petrol Ofisi bölgesi olarak bilinen bölgede tamamlanmasının ardından Yukarı Hacılar Mahallesi’nde tekrar başladı. Söz konusu bölgede 12 m uzunluk, 10 m genişlik ve 3,5 m yükseklikte yeni bir köprü yapmak için çalışmalara başladıklarını belirten DSİ yetkilileri, yeni köprüyle birlikte köprü yükseltme ve menfez çalışmalarının da yapılacağını dile getirdiler. Çalışmaların neticesinde bölgede güvenlik önlemlerini arttırılmasının yanında estetik ve kullanışlı hale gelmesi de sağlanmış olacak.

Son Düzenlenme Pazartesi, 04 Şubat 2019 14:36