26.04.2019 Son güncelleme: 25.04.2019, 1:33

AŞAĞI HACILAR MAHALLESİ’NDEKİ KÖPRÜ YÜKSELTME VE MENFEZ ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ

ÇALIŞMALAR YUKARI HACILAR MAHALLESİ’NDE DEVAM EDECEK ÇALIŞMALAR YUKARI HACILAR MAHALLESİ’NDE DEVAM EDECEK

Devlet Su İşleri 26. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleler sonucunda sel ve taşkın gibi doğal afetlerin getireceği olası sorunların önlenmesi çalışmaları sürüyor. Çalışmalar kapsamında Aşağı Hacılar Mahallesi’nde yapılan köprü yükseltme ve menfez çalışmalarında sona gelindi.

Bölgede incelemelerde bulunan Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, Aşağı Hacılar Deresi Yalıkent ve Petrol Ofisi bölgesi olarak bilinen bölgede dere yataklarının genişletilmesi çalışması ile kanalın yüksek duvar çıkılarak taşkın suyun önlenmesi çalışmasının tamamlandığını belirtti. Mevcut 3 köprünün yükseltilme çalışmalarının da devam ettiğini belirten Başkan Hekimoğlu, böylelikle bölgenin hem güvenlik önlemlerinin artırıldığının, hem de estetik ve kullanışlı hale getirildiğinin altını çizerek ilçe halkına hayırlı uğurlu olmasını diledi. Ayrıca köprü yükseltme ve menfez çalışmalarının Yukarı Hacılar Mahallesi’nde tekrar başlayacağını söyledi.