22.03.2019 Son güncelleme: 21.03.2019, 12:49

İLÇEMİZDE “2023 EĞİTİM VİZYONU ÇALIŞTAYI” YAPILDI

ÇALIŞTAY, NURETTİN ÇARMIKLI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ ÇALIŞTAY, NURETTİN ÇARMIKLI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “2023 Eğitim Vizyonu Çalıştayı” gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan “2023 Eğitim Vizyonu Belgesi”nin ardından ilçemizde gerçekleştirilen çalıştay, Nurettin Çarmıklı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde ilçe genelinde tüm okullarda görev alan idareci ve öğretmenler tarafından yapıldı.

2023’te ilçemizde ve özellikle ülke genelinde eğitim açısından ulaşılması hedeflenen noktalar tespit edildi. Çalıştayda oluşturulan komisyon tarafından erken çocukluk temel ve özel öğretimi, teftiş ve kurumsal rehberlik hizmetleri, orta, fen ve sosyal bilimler özel öğretim, veriye dayalı yönetim, insan kaynaklarının geliştirilmesi, imam hatip ortaokulu ve liseleri, ölçme ve değerlendirme, dijital içerik ve beceri destekli dönüşüm, mesleki ve teknik eğitim, hayat boyu öğrenme, rehberlik ve psikolojik danışmanlık, okul gelişim modeli, okulların finansmanı ve yabancı dil eğitimi konularında sorun ve çözüm önerileri görüşüldü.

Ülke genelinde yapılan çalıştayla eğitim vizyonunun değerlendirildiğine, eğitim uygulamaları ve yürütülecek projelerin ele alındığına değinen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslanoğlu, 2023 Eğitim Vizyonu Çalıştayı’nın çıkış noktasının öğrenci odaklı, kendini keşfetme ve gerçekleştirme arzusu olduğunu ifade edip toplantıda yer alan okul idareci ve öğretmenlerle genel bilgilendirme ve değerlendirmelerde bulundu. Çalıştay sonunda elde edilen bilgiler Artvin’de yapılacak olan il çalıştayında da değerlendirilmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderilecek.

Son Düzenlenme Perşembe, 10 Ocak 2019 09:40