26.05.2019 Son güncelleme: 25.05.2019, 7:29

ARHAVİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ADINDAN SÖZ ETTİRECEK

Arhavi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önümüzdeki yıl 2019-2020 eğitim öğretim yılına iddialı bir şekilde başlamayı hedefliyor. Geçtiğimiz yıllarda verilen eğitim ve okul imkânlarının yetersizliğiyle anılan Arhavi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hem okul şartları, hem de eğitim kalitesi bakımından yenilerek önümüzdeki yıl adından söz ettirmeyi hedefliyor. Okula yeni atanan Müdür Hakan Soydan daha şimdiden kolları sıvadı.

Sivil Havacılık, Sağlık, Elektrik/Elektronik, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Mobilya ve İç Mekân Tasarımı bölümleri gibi yeni bölümlerin önümüzdeki yıl açılması planlanırken aynı zamanda fiziki mekan olarak da  çalışma içerisine girilecek.  Toplam 18 dönüm bir arsaya sahip olan okulun birçok mesleki bölümlerin açılması için çok uygun şartları taşımaktadır.  Meslek lisesinde halen devam eden ve görsellerde belirtilen fiziki yapıya sahip bir kurum olması için çalışmaların yapıldığını belirten Okul Müdürü Hakan Soydan, asıl çalışmaların önümüzdeki eğitim öğretim yılında başlayacağını dile getirerek okulun prestijli ve talep edilen bir okul olması için çabaladıklarını söyledi. Okul Müdürü Soydan; “Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk’un  “2023 Eğitim Vizyonu”nu açıkladığı gibi mesleki eğitim ülkemizin geleceği için önemli. İlçemizde mesleki eğitimi ayağa kaldırmalı ve güçlendirmeliyiz” dedi. Mesleki eğitimin ilçemizde önemli bir konuma gelmesi için tüm kamu kurumlarının, meslek örgütlerinin, sivil toplum örgütlerinin desteğine ihtiyaç duyduklarının da altını çizen Okul Müdürü Soydan, özellikle Arhavi Belediyesi’nin destek olması konusunda taleplerini bildirdi.

Son Düzenlenme Cuma, 04 Ocak 2019 10:09