23.05.2019 Son güncelleme: 21.05.2019, 1:52

HACILAR MAHALLESİNDE KANAL MANFEZ VE KÖPRÜ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

SEL, TAŞKIN GİBİ DOĞAL AFETLERİN GETİRECEĞİ OLASI SORUNLAR İÇİN ÖNLEMLER ALINIYOR SEL, TAŞKIN GİBİ DOĞAL AFETLERİN GETİRECEĞİ OLASI SORUNLAR İÇİN ÖNLEMLER ALINIYOR

Devlet Su İşleri 26. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleler sonucunda sel, taşkın gibi doğal afetlerin getireceği olası sorunların önlenmesi çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çalışmalar kapsamında hacılar mahallesinde köprü yükseltme çalışmalarına başlandı.

Söz konusu çalışmalardan biri olan Aşağı Hacılar Deresi Yalıkent ve Petrol Ofisi bölgesi olarak bilinen bölgede dere yataklarının genişletilmesi ve düzenlenmesi çalışması ile kanal yapılarak yüksek duvarla taşkın suyun önlenmesi çalışması yanında, mevcut 3 adet köprünün yükseltilme çalışmalarına başlanarak, bölgenin hem güvenlik önlemlerini arttırmak, hem de estetik ve kullanışlı hale gelmesi sağlanıyor.

Buradaki çalışmaların tamamlanmasının ardından afet kapsamında taşkın koruma çalışmaları Yukarı Hacılar Mahallesi ve Kale Mahallesi’nde köprü yükseltme, kanal temizleme ve menfez genişletme ile yükseltme çalışmaları ile devam edecek.

Son Düzenlenme Perşembe, 03 Ocak 2019 14:00