24.03.2019 Son güncelleme: 23.03.2019, 12:33

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

PROGRAM ORHAN YÜCEL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ’NDE GERÇEKLEŞTİ PROGRAM ORHAN YÜCEL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ’NDE GERÇEKLEŞTİ
Kategori Resmi Törenler

24 Kasım Öğretmenler Günü ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmenlik” unvanı verilişinin 90. yıldönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemiz Arhavi’de de kutlanmaya devam ediyor. Arhavi ilçe merkezinde yer alan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayan törene İlçe Kaymakamı Hasan Ongu, Arhavi Belediye Başkan Vekili Turgay Ataselim, kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Çelenk sunma töreninin ardından Orhan Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen Öğretmenler Günü konulu programa geçildi. Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen ve ilçe protokolü ile hemen hemen tüm öğretmenlerin katıldığı kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ve Öğretmen Marşı’nın söylenmesi ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma ilçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslanoğlu tarafından yapıldı. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı yarınlara hazırlayan ve onların yetişmesinde tüm zorluklara rağmen fedakârca, vefakârca çalışan öğretmenlerimiz her türlü takdire fazlasıyla layık olduğunu vurgulayan Müdür Arslanoğlu, tüm öğretmenlerin bu özel gününü kutladığını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan “Öğretmenler Günü” mesajı okutuldu. Akabinde mesleğe yeni giren öğretmenler adına Orhan Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Öğretmeni Sibel Kâhya konuşma yaptı. Günün anlamına uygun şiir, öykü, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Emekli Öğretmen İrfan Atalay’ın konuşmasının ardından yıl içerisinde emekli olan Nazif Erkan, Ayhan Yazıcı ve Çiğdem Özdemir’e Hizmet Şeref Belgesi’nin verildi. Uygulama Ana Sınıfı öğrencileri tarafından sahnelenen gösterinin akabinde şehit öğretmenler anısına slayt sunuldu ve kutlama programı müzik dinletisiyle son buldu.