17.12.2018 Son güncelleme: 15.12.2018, 9:17

ARHAVİ ATATÜRK ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİDEN ANKARA GEZİSİ

ÖĞRENCİLERİ BELEDİYE BAŞKANI COŞKUN HEKİMOĞLU VE VELİLER UĞURLADI ÖĞRENCİLERİ BELEDİYE BAŞKANI COŞKUN HEKİMOĞLU VE VELİLER UĞURLADI
Kategori Sosyal İşler

Arhavi Atatürk Ortaokulu son sınıf öğrencilerini kapsayan ve Arhavi Belediyesinin katkılarıyla Ankara’ya bir gezi programı düzenledi. Gezinin temel amacı, Milli Tarih bilinci, Atatürk sevgisi, Milli mücadele, Anıtkabir, Türkiye büyük Millet Meclisi, Başkent, Demokrasi Bilinci, tarih ve kültürel yerlerin gezilmesine yönelik okul müdürlüğünce hazırlanan bir program çerçevesinde hayata geçilme amacını taşımaktadır. Özellikle son sınıf öğrencilerine yapılan bu ziyarette yılsonundaki başarıya göre yerleşebilecekleri okulları görerek hem isteklendirme ve hedeflerini belirlemek hem de daha doğru tercih yapmalarını karar vermelerini sağlamaktır. Bu esnada sahip oldukları milli şuur, milli irade, milli kimlik ve milli mücadele ruhunu zihinlerde ve kalplerde yerleştirmenin yanında kültürel birikimi de sağlamaktır. Ayrıca öğrencilerde Atatürk sevgisini de yerinde yaşatmak ve görmektir.

Bu amaç doğrultusunda düzenlenen gezide, yaklaşık 40 kişilik bir öğrenci gurubuyla hazırlanan Atatürk Ortaokulu, okul müdürü Şuayip Koparmal başkanlığından Ankara’ya gitmek üzere Atatürk Orta Okulu önünden hareket ettiler. Kafilenin okuldan ayrılışı esnasında Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu öğrenci velileri ve öğretmenleri de yer aldı. Ziyaret boyunca kafile, Ankara’da önemli kurum ve kuruluşları ziyaret edeceği gibi tarihi ve turistik yerleri de gezmiş olacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Anıtkabir, Ankara Fen Lisesi, Ankara Kalesi ve Milli eğitim Bakanlığı gibi önemli yerleri ziyaret etmiş olacaklar. Üç gün sürecek olan ziyaret boyunca öğrencilerin önemli tespitleri, deneyimleri ve bilgi birikimleri kafalarında yer almış ve tecrübe sahibi olmuş olarak ilçeye dönmüş olacaklardır. Başkan Hekimoğlu, “bu tür sosyal sorumluluk projelerinde ve eğitim çağındaki çocuklarımıza destek vermek bizim her zaman şartsız ve koşulsuz bir şekilde yerine getireceğimiz temel sosyal belediyecilik anlayışımızdır.  Dün olduğu gibi bugünde yarında her daim eğitim kurumlarımızın özellikle gençlerimizin ve çocuklarımızın hizmetindeyiz. Kafilenin hayırlısıyla sağ sağlim gidip dönmelerini temenni ediyorum.” Dedi.

Son Düzenlenme Cuma, 16 Kasım 2018 14:23

Bu kategoriden diğerleri: MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI »