22.10.2018 Son güncelleme: 21.10.2018, 7:14

ARHAVİ BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİNDEN KAÇAK BAL DENETİMİ

SAĞLIĞI TEHTİD EDEN KAÇAK BALLARA İMHA EDİLMEK ÜZERE EL KONULDU SAĞLIĞI TEHTİD EDEN KAÇAK BALLARA İMHA EDİLMEK ÜZERE EL KONULDU
Kategori Genel Haberler

Arhavi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler pazar yerlerinde yaptıkları denetimlere devam ediyor. Ekipler İlçeye kaçak yollarla sokulan ve insan sağlığını tehdit eden sahte ballara imha edilmek üzere el koydu.

Arhavi belediye başkanı Coşkun Hekimoğlu, sahte bal konusunun ilçemiz ve civar ilçeler için önemli bir sorun olduğunu dile getirerek menşei belli olmayan, nasıl üretildikleri bilinmeyen bu balların satışına kesinlikle izin vermeyeceklerini ve bu doğrultuda denetimlere devam edileceğini belirtti.

Zabıta ekipleri hijyenden uzak, katkılı ve bir çoğu bozuk ya da sağlığa elverişsiz olan bu balların satışını engellemek için denetimlerin devam edeceğini bildirdiler.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, ilçeye çeşitli yollardan getirilen ve sahte olan balların insan sağlığı için çok büyük zararları olduğunu belirterek, vatandaşların pazarda satılan ballara itibar etmemesi gerektiğini söylediler.

Son Düzenlenme Cumartesi, 06 Ekim 2018 16:49