22.10.2018 Son güncelleme: 21.10.2018, 7:14

YUKARI HACILAR MAHALLESİ’NDE KÖPRÜ YÜKSELTME, KANAL TEMİZLİĞİ VE MENFEZ GENİŞLETME İLE YÜKSELTME ÇALIŞMALARI BAŞLATILACAK

ÇALIŞMALAR DSİ 26. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YÜRÜTÜLECEK ÇALIŞMALAR DSİ 26. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YÜRÜTÜLECEK
Kategori Fen İşleri

Son yıllarda bölgede meydana gelen yağış rejimlerindeki değişiklik ve buna bağlı sel, heyelan, taşkın gibi doğal afetler nedeni ile ilçede yaşanan sorunları gidermek adına çalışmalar tekrar başlatılıyor. Devlet Su İşleri 26. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ihale sonucunda Yukarı Hacılar Mahallesi’nde köprü yükseltme, kanal temizleme ve menfez genişletme ile yükseltme çalışmaları start alacak. Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, DSİ yetkilileri, Yukarı Hacılar Mahallesi Muhtarı Sedat Şermet ve yüklenici firma yetkilileri bölgede incelemelerde bulundu.

Geçtiğimiz aylarda Boğaziçi Mahallesi Kuyu Mevki bölgesindeki derenin akarsu rejiminin sağlıklı bir şekilde akışını engelleyen sıkıntının giderilmesi için gerçekleştirilen dere için ıslah ve betonlama çalışmalarının tamamlandığını belirten Başkan Hekimoğlu, söz konusu bölgesinin tamamlanmasının ardından Yukarı Hacılar Mahallesi’ne geçildiğini dile getirdi. Başkan Hekimoğlu; “Geçmiş yıllarda yaşanan yoğun yağışlar neticesindeki afet nedeniyle sel ve su baskınları oluşmuş çevredeki evler ve tarım arazileri büyük zarar görmüştü. Bu sorunun ortadan kaldırılması ve oluşabilecek herhangi bir taşkın olayının önlenmesi adına gerçekleştirilecek olan çalışmalar en kısa zamanda başlatılacak. Her iki çalışmanın da ilçe halkına şimdiden hayırlı uğurlu olmasını dilerim” şeklinde konuştu.

Son Düzenlenme Pazartesi, 01 Ekim 2018 17:00