19.09.2018 Son güncelleme: 18.09.2018, 11:09

DERİN DEŞARJ PROJESİNİN İKİNCİ AŞAMASINA GEÇİLDİ

BORULAR DENİZİN DİBİNE YERLEŞTİRİLİYOR BORULAR DENİZİN DİBİNE YERLEŞTİRİLİYOR
Kategori Fen İşleri

Bir süre önce hayata geçirilen Arhavi ilçesi Derin Deşarj Projesi yeni bir aşamaya geçerek yüklenici firma tarafından deniz yüzeyine yastıklama yöntemiyle söz konusu boru hattı denizin dibine yerleştiriliyor.

Yüklenici firma yetkilileri en zor ve dikkat gerektiren bir aşama olduğunu yaklaşık 1 km içeriye, 30 ila 50 metre derinliğe inecek olan hattın titizlikle yürütüldüğünü belirttiler. Şehrin bütün kanalizasyon ve atıklarının deplase edileceği bu sistem tamamlanmasıyla birlikte özellikle sahil şeridinin, dere boylarının ve ilçenin merkezinden geçen kanallara artık kötü kokulardan, kirli ve pis su atıklarından arınmış olduğunu göreceğiz.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, Derin Deniz Deşarjı Projesi çalışmalarının planlandığı gibi sürmekte olduğunu ve tamamlanması ile birlikte Arhavi’nin önemli bir sorununun daha çözüme kavuşturulacağını belirtti.

Son Düzenlenme Salı, 04 Eylül 2018 15:56