20.10.2018 Son güncelleme: 19.10.2018, 12:47

46. ULUSLARARASI ARHAVİ KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ BAŞLADI

FESTİVALİN GÜNDÜZ PROGRAMI KARMA SERGİ VE EL SANATLARI FUARI AÇILIŞIYLA BAŞLADI FESTİVALİN GÜNDÜZ PROGRAMI KARMA SERGİ VE EL SANATLARI FUARI AÇILIŞIYLA BAŞLADI
Kategori Kültür-Sanat

Türkiye’nin en köklü kültür ve sanat festivalleri arasında yer alan ve bu yıl 45.si düzenlenen Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali, bu gün yapılan birinci gün gündüz etkinlikleri ile başladı.

Bu yıl 29 Ağustos 2 Eylül tarihleri arasında, gündüz ve gece etkinlikleri ile 5 gün boyunca yapılacak olan Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali, kültürleri buluşturan etkinlikleri, geleneksel yaşamın yansıtıldığı yarışmaları, eğlencesi, sportif ve kültürel etkinlikleri ile dolu dolu yaşanacak.

1. Gün gündüz programı Karma Sergi ve El sanatları açılış programıyla başladı. Serginin açılışını Arhavi Kaymakamı Hasan Ongu, Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu gerçekleştirirken, programa katılan protokol mensupları ve vatandaşlar Arhavi Gösteri Merkezinde kurulan stantları gezdiler. Santlarda sergilenen halk eğitim merkezi kursiyerlerinin ve diğer katılımcıların hazırladıkları el emeği birbirinden değerli ürünler dikkat çekti.

Açılışın ardından protokol mensupları aynı alanda bulunan Atmacacılığın tanıtımı programına katıldı. Atmacanın tanıtımı, yakalanışı, eğitimi, salınımı hakkında bilgiler Arhavi Turizm Derneği üyeleri tarafından verildi.

Bir diğer etkinlik ise festival bünyesinde düzenlenen çocuk animasyon gösterileri oldu. Sahil dolgu alanında bulunan bir bölümde başlayan etkinlik beş günlük festival süresi boyunca çocuklara ücretsiz olarak hizmet verecek. Etkinlikte su futbolu, voleybol, basketbol ve çocuk animasyon gösterileri olacak.

Gündüz etkinliklerinin son programı ise "Ne Düşünüyorsun?" adlı sosyal iletişimsizliğine dikkat çekmeyi ve alışkanlıkları kırmayı amaçlayan insanların düşüncelerini renklendirerek eski araçları boyama tekniğiyle yapılan bir etkinlik oldu. Kaymakam ve Belediye başkanının da katıldığı etkinlikte, festival süresi boyunca vatandaşlar renklerini seçip alanda bulunan eski araçları diledikleri gibi boyama fırsatı bulacaklar.

1. gün gece programı ise akşam Atatürk Anıtına çelenk sunma ve saygı duruşu ile başladı. Atatürk anıtı önünde başlayan kortej yürüyüşü ilçe merkezinden geçilerek festival alanına kadar devam etti.

Festivalin 1. gün etkinlikleri Ulusal ve Uluslararası Ekiplerin Arhavi Gösteri Merkezinde yaptığı Ülke Tanıtım Gecesi Programı ile son buldu.

Son Düzenlenme Perşembe, 30 Ağustos 2018 10:19