17.08.2018 Son güncelleme: 15.08.2018, 5:39

2. ULUSLARARASI ARTVİN KÜLTÜR TURİZM VE YÖRESEL ÜRÜNLER TANITIM FUARI BAŞLADI

FUAR, ÇORUH PARK'TA 08-14 AĞUSTOS 2018 TARİHLERİ ARASINDA DEVAM EDECEK FUAR, ÇORUH PARK'TA 08-14 AĞUSTOS 2018 TARİHLERİ ARASINDA DEVAM EDECEK
Kategori Kültür-Sanat

Artvin Valiliği ve Artvin Belediyesi organizasyonunda şehrin kültürünün tanıtılması ve turizm potansiyelinin artırılması amacıyla 08-14 Ağustos 2018 tarihleri arasında Çoruh Park'ta düzenlenen "2. Uluslararası Artvin Kültür Turizm ve Yöresel Ürünler Tanıtım Fuarı" başladı. Programa Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Milletvekili Erkan Balta, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Arhavi Kaymakamı Hasan Ongu, Arhavi Belediye Başkan Vekili H. Tahsin Kurdoğlu, Artvin İlçe Belediye Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"Cennet sizi bekliyor, 08.08'de Hayde Artvin'e" sloganıyla düzenlenen fuarda, Artvin balı, döner, silor, gözleme, pişi, pestil, köme gibi yöresel yiyecekler, açılan stantlarda gelen ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Arhavi Belediyesi ve Arhavi Kaymakamlığı’nın da açtıkları stantlarda ilçeye özgü materyaller tanıtıldı.

Artvin Valisi Ömer Doğanay, 2. Uluslararası Artvin Kültür Turizm ve Yöresel Ürünler Tanıtım Fuarı ile şehrin marka değerinin yükseltilerek kentin Türkiye ve dünyada tanıtımının yapılmasının amaçlandığını söyledi.

Doğanay, şehrin çağ atladığını belirterek "Artvin'e güzellikler gelmeye devam ediyor. Bundan sonrada devam edeceği konusunda şüphem yok. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz tanıtım fuarı ile ilimizi yerinde tanıtacağız. Yıllarca ilimizi Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerimizde tanıtmaya çalıştık. Bu şehrin dışarıdan birilerinin getirilmesine ihtiyacı var. Projemizin sloganı da "Cennet sizi bekliyor, 08.08'de Hayde Artvin'e. Ağustos ayı Artvin'de hareketli geçecek" dedi.

2’ncisi düzenlenen 08 Artvin Fuarında bir ilk yaşanarak Artvin’de toplu nikâh töreni yapıldı. 08.08.2018 saat 20.18’de yapılan toplu nikâh töreni ile 10 çiftin nikâh merasimi gerçekleştirildi.

Çiftlerin düğün fotoğrafları nikâh öncesinde Artvin Kafkasör yaylasın çekilerek mutlu günleri ölümsüzleştirildi.

Erkinlikler halk oyunları ve konserle geç saatlere kadar devam etti.

Artvin’in prestij mekanlarından Çoruh Park’ta 8-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek Fuarda Artvin’in kültürünün tanıtılması ve turizm potansiyelinin artırılması amaçlanıyor. 08.08.2018 saat 18.18’de başlayan Uluslararası Artvin Kültür Turizm ve Yöresel Ürünler Tanıtım Fuarının teması ‘BAL’ olurken fuar birçok etkinlik ve yeniliğe de ev sahipliği yapacak.

Artvin Kültür Turizm ve Yöresel Ürünler Tanıtım Fuarının Günlük Program Akışı:

8 Ağustos Çarşamba; Toplu Nikâh Töreni, Şavşat Belediyesi Katkılarıyla Silor Yeme Yarışması, Açılış Konseri

9 Ağustos Perşembe; Çeşitli Etkinlikler, Yusufeli Belediyesi Katkılarıyla Amatör Ses Yarışması, Açık Hava Sineması

10 Ağustos Cuma; Çeşitli Etkinlikler, Arhavi Belediyesi Katkılarıyla Tomruk Kesme Yarışması, Açık Hava Sineması

11 Ağustos Cumartesi; Çeşitli Etkinlikler, Hopa Belediyesi Katkılarıyla Eşler Yarışması, Açık Hava Sineması

12 Ağustos Pazar; Çeşitli Etkinlikler, Ardanuç Belediyesi Katkılarıyla Döner Yeme Yarışması, Açık Hava Sineması

13 Ağustos Pazartesi; Çeşitli Etkinlikler, Kemalpaşa Belediyesi Katkılarıyla Halat Çekme Yarışması, Açık Hava Sineması

14 Ağustos Salı; Çeşitli Etkinlikler, Borçka ve Murgul Belediyesinin Katkılarıyla Arıcılar Derneği Arıcılık Çalıştayı, Kapanış Konseri yer alacaktır.

Son Düzenlenme Perşembe, 09 Ağustos 2018 14:01