15.10.2018 Son güncelleme: 15.10.2018, 8:42

DERİN DEŞARJ İNŞAATI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

BAŞKAN COŞKUN HEKİMOĞLU BÖLGEDE İNCELEMELERDE BULUNDU BAŞKAN COŞKUN HEKİMOĞLU BÖLGEDE İNCELEMELERDE BULUNDU
Kategori Fen İşleri

Arhavi Belediyesi’nin iddialı projelerinden olan ve tamamlandığında çevre konusunda ilçede büyük bir rahatlama sağlayacak olan Derin Deniz Deşarjı Projesi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu çalışmaların sürdüğü bölgede incelemelerde bulundu.

İlbank Anonim Şirketi Trabzon Bölge Müdürlüğü’nde yapılan ihale sonucu başlatılan ve Kapisre Köprüsü’nün olduğu bölgede yapılacak olan projenin etüt çalışmalarının tamamlanmasının ardından zemin çalışmalarına geçilmiş ve zemini güçlendirmek adına Fore Kazık yöntemine başlanmıştı.

Bölgede çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, deniz dibine gönderilecek atık su borularının bir bölümü bölgeye ulaştı ve montaj çalışmalarına başlandı. Yaklaşık 80 metrelik atık su borusu deniz dibine gönderilmek üzere hazır hale getirilirken, takriben 900 metrelik borunun daha pey der pey hazırlanacağı bildirildi.

Söz konusu bölgede incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Hekimoğlu Derin Deniz Deşarjı Projesi çalışmalarının planlandığı gibi sürmekte olduğunu ve tamamlanması ile birlikte Arhavi’nin önemli bir sorununun daha çözüme kavuşturulacağını belirtti.